Arıcılık Haberleri

Bakan Yumaklı duyurdu, yeni iller eklendi: Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Arıcılık Haritası'nın 2023 verileriyle güncellendiğini duyurdu. Haritaya yeni ballar ve iller eklendi. Yumaklı, "Yapılan güncellemeyle Türkiye Arıcılık Haritası'na, yeni coğrafi işaret alan ballar ile damızlık ana arı üreten iller de eklendi" dedi.

Finans

Bankada yöneticiydi! O iş için istifa etti 'Ciddi bir maaş alıyordum ama artık daha yüksek bir gelir elde ediyorum' Herkese tavsiye etti

Mersin’de uzun yıllar bir bankada yönetici olarak çalıştıktan sonra hobi olarak başladığı arıcılığı meslek haline getiren Barbaros Yeşilgün, "Bu kararı vermemde en büyük faktör öncelikle çocuklarıma doğal bal üretmekti" dedi. Arıcılık yapmak için bankadaki işinden ayrılan Yeşilgün, bankada yönetici olarak çalıştığı işinde ciddi bir maaş aldığını ancak şu an yaptığı işte bankacılık hayatında elde ettiği gelirden daha yüksek bir gelir elde ettiğini söyledi.

Haber

Kestane balı nedir? Kestane balı nasıl üretilir?

Ülkemizin üretiminde ikinci sırada olduğu bilinen arıcılık ana hedefi bal üretmek olan bir faaliyettir. Şifa kaynağı kabul edilen, insan ve hayvan sağlığı için son derece faydalı bir besin olduğu bilinen bal üretimi için ustalık, sabır ve özen gerekir. Arılar tarafından üretilen ballar farklı özellikleri ile birbirlerinden ayrılır ve birçok farklı çeşit bal vardır. Bal türleri birbirlerinden tat, kıvam, renk gibi belirgin özelikleri ve yetişme teknikleri ile ayrılırlar.

Haber

Karakovan balı nedir? En iyi karakovan balı nerede?

Arıların çiçeklerden ya da meyve tomurcuklarından nektar toplamasının bir sonucu olarak ürettikleri bal insan sağlığına en faydalı olduğu bilinen ve kabul edilen gıdalar arasında yer alır. Dünyada arıcılık konusunda Türkiye verimlilik açısından ikinci sıradadır. Birden fazla türü olan bal üretiminde dikkat edilmesi gereken birçok detay vardır. Hassasiyet, özen, sabır isteyen arıcılık faaliyetleri ile geçimini sağlayan kişiler belli bir eğitim aldıktan sonra devlet desteği ile arıcılık yapabilmek

Haber

Arıcılık

Arıcılık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Arıcılık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bir kovanda kaç arı var? Kovanda erkek arı neden çok olur?

Türkiye’de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetiminde yapılan ve en çok verim elde edilen alanlardan biri de arıcılıktır. Arıcılık ile ek gelir elde etmek ya da geçimini arıcılık yolu ile sağlayabilmek mümkün olur. Ancak devletin bu alanda açtığı kurslara katılmak, bu kurslardaki teorik ve pratik eğitimler almak ve kurs sonucunda verilen sertifikayı almaya hak kazanmak gerekir. Arıları sevmek ve tanımak da bu alanda çalışmak için gerekli olan bir başka koşuldur.

Haber

Arıcılık belgesi nasıl alınır? Arıcılık kayıt sistemi belgesi (sertifikası) ne işe yarar?

Türkiye’de etkin ve verimli olarak çalışılabilen alanlardan biri de arıcılıktır. Arıcılık bu alanda aldıkları eğitimler ve deneyimler ile tecrübelenerek ustalaşmış, detaycı, arıları tanıyan kişiler tarafından yapılması gereken bir meslektir. Devlet desteği alarak, devletin açtığı kurslara ve verilen eğitimlere katılarak arıcılık yapabilmek hatta bu alanda çalışarak geçim sağlayabilmek mümkündür. Ancak öncelikli olarak gereken adımlardan biri de arıcılık belgesi almaktır.

Haber

Arı çeşitleri ve özellikleri - Kaç çeşit arı vardır?

Ülkemizde verimli olarak faaliyeti yapılabilen alanlardan biri de arıcılıktır. Arıcılığın dünya çapında ikinci sırasında olan Türkiye’de özellikle Ege bölgesinde son derece verimli arıcılık faaliyetleri gerçekleşmektedir. Bu alanda çalışmak için başat koşul arıları iyi tanımaktır. Ustalık, hassasiyet, detaycılık ve sabır gerektiren bu alanda arı çeşitlerini ve özelliklerini de bilmek gerekir.

Haber

Boş kovana arı nasıl gelir? Bal arısı hangi kokuya gelir?

Arıcılık Türkiye’nin dünya çapında ikinci olduğu bir alandır. Ülkemizin verimli toprakları arıcılık açısından da son derece uygundur. En çok Ege bölgesinde verimli olarak yürütülebilen arıcılık faaliyetleri için bölge seçimi de son derece önemlidir. Yüksek rakımlarda daha verimli olarak gerçekleştirilebilen arıcılık faaliyetlerinde bilinmesi gereken bazı detaylar bulunur.

Haber

Arıcılık nasıl yapılır? Arıcılık yapmaya nasıl başlanır?

Balarısı kolonilerinin beslenmesi ve de bakımı ile arı ürünleri elde edilerek zirai gelir sağlanan bir meslek olan arıcılığın başlıca hedefi bal üretimidir. Ayrıca propolis, arı sütü, polen, arı zehiri gibi ürünlerin de arıcılık ile elde edilebilmesi mümkün olur. Birçok açıdan son derece zengin topraklara sahip olan Türkiye’de arıcılık da ön plandadır. Türkiye’nin arıcılıkta dünya çapında ikinci sırada olduğu bilinmektedir.

Haber

Arıcılık hangi bölgede yapılır? Türkiye'de arıcılık yapmak için en uygun bölge hangisi?

Son derece verimli topraklara sahip olan Türkiye’de arıcılık da neredeyse ülkenin her kısmında yapılabilmektedir. Türkiye’nin geleneksel tarım faaliyetlerinden biri olarak kabul edilen arıcılık konusunda Türkiye’nin farklı bölgelerinde farklı türde arılar yetiştirilebilir. Oluşturulan Türkiye Arıcılık Haritası portalı sayesinde ülkenin arıcılık potansiyeli de takip edilebilmektedir.

Haber

Düzce'de köye inen ayılar arı kovanlarına zarar verdi

Düzce'nin Yığılca ilçesinde köye inen ayıların saldırdığı 55 arı kovanı hasar gördü.

Yurthaber

Hakkarili çiftçi kazancıyla her yıl köyündeki 15 öğrenciye burs veriyor

Hakkari'de 10 yıl önce kentten köye göç ederek çiftçilik ve arıcılık yapmaya başlayan Talat Özbek, elde ettiği gelirin bir bölümüyle şu ana kadar 150 öğrenciye burs verip eğitim hayatlarını sürdürmelerine katkı sağladı.

Yurthaber

Karslı arıcının ölümle dansı! Binlercesini vücuduna yapıştırıp...

Kars'ta arıcılıkla uğraşan bir vatandaş binlerce Kafkas arısını vücuduna aldı. 'Arılara fısıldayan adam' olarak bilinen Yücel Üzeyir'in binlerce arıyla olan tehlikeli gösterisi görenleri şoke etti! İşte o anlara dair görüntüler!

Haber

'Beyaz altın' diyorlar: Kilosu 15 bin TL! Sabah erkenden başlıyorlar... Talep yağıyor 'İlgi çok fazla'

Arıcılık faaliyetleriyle ön plana çıkan Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde sezonun açılmasıyla birlikte arı sütü, kovanlardan hasat ediliyor. Halk arasında beyaz altın olarak tabir edilen arı sütünün kilosu, 15 bin liradan alıcı buluyor. Sabah erken saatlerde hasat işlemlerine başladıklarını ifade eden Türkiye’nin en genç arı sütü üreticisi Fahrettin Şükrüoğlu, kilogramı 15 bin liradan olan arı sütüne ilginin oldukça fazla olduğunu söyledi.

Finans

Samsun'da arı zehrinin üretimi için arıcılara aparat dağıtıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, gramı 400 lira olan arı zehrinin üretimi için arıcılara, arı zehri toplama aparatı dağıttı.

Yurthaber

Iğdır'da 5. Bal Tanıtım Günleri başladı

Iğdır'da "5. Bal Tanıtım Günleri" başladı

Yurthaber

Arıcılık (MYO) mezunları ne iş yapar? Arıcılık (MYO) bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Türkiye dört mevsimi yaşamasından dolayı bitki örtüsü bakımından zengin bir ülkedir. Bitki örtüsü çeşitliliği bakımından hayvancılık türlerinden biri olan arıcılık da ülkenin birçok bölgesinde yapılabiliyor. Diğer hayvancılık türlerinin bölge bölge yapılabildiği göz önüne alınırsa arıcılığın çoğu bölgede birden yapılabilmesi bir avantajdır. Ancak arıların nesli tehlike altında olduğu için arıcılığın doğru yöntemlerle yapılması gerekir.

Egitim

Kovanlarını ayılardan korumak için gece nöbet tutuyor

Bingöl'de ayıların daha önce zarar verdiği kovanlarının başında duran arıcı Yusuf Çağan: - "Bal, emeğimiz ve gelir kaynağımız. Mecburen kovanların başında bekliyorum"

Yurthaber

Gezgin arıcı en iyi bal için kovanlarıyla il il dolaşıyor

İlkbaharda Adana'dan başladığı arıcılık mesaisine sırasıyla Kayseri, Konya ve Aydın'da devam eden 42 yaşındaki Abdullah Erdoğan'a bu süreçte genellikle ailesi de eşlik ediyor - Kurduğu barakada kalan Erdoğan: - "Arıcılığın en zor yanı taşınma. Arıcılığın gündüz yolculuğu olmaz. Akşam yolculuğa çıkarsın, sabah 05.00'e kadar gideceğin yere yetişmen gerekir. Gün doğmadan arıları indirip kovanların ağızlarını açmak lazım"

Yurthaber

Hakkarili arıcının dağlardan güçlükle topladığı kaya balı ilgi görüyor

Hakkarili arıcının dağlardan güçlükle topladığı kaya balı ilgi görüyor

Yurthaber

Düzce Üniversitesi, ürünlerini kendi markasıyla satışa sunuyor

Öğretim görevlisi Berkant Yılmaz: - "Arıcılık sadece baldan ibaret biliniyor bizim ülkemizde. Lakin propolis, polen, arı sütü, arı zehri gibi yan ürünleri de mevcuttur. Biz de bilimsel bilgi ve akademik desteğimizle birlikte bölge çiftçimizi, arıcılarımızı destekleyerek katma değerli ürünler üretmeye başladık"

Yurthaber

Muş'un yaylalarında arıcılık yapan karı koca, mesleğin zorluklarını da birlikte aşıyor

Muş'ta 2 bin 40 rakımlı yaylada konaklayan Ercan ve Emran Beyazyıldırım çifti, bu yıl yağışların etkisiyle bitki çeşitliliğinin arttığı bölgede 400 kovandan 4 ton bal hasadı yapmayı hedefliyor - Arıcı Ercan Beyazyıldırım: - "Petek, karakovan ve süzme bal ile tüketicinin karşısına çıkacağız. Propolis de üretiyoruz. Eşim daha çok propolis ile ilgileniyor

Yurthaber

Baba ve çocukları verimli bal hasadı için arı gibi çalışıyor

Bingöl'de 14 kovanla başladıkları üretimi 550 kovana çıkaran arıcı baba ve iki çocuğu, iç piyasanın yanı sıra 5 ülkeye bal gönderiyor - Babası ve kız kardeşiyle arıcılık yapan Ferdi Çağatay: - "Geçen sene 6 ton bal elde etmiştik. Bu sene 9 ton balımız çıkacak inşallah"

Yurthaber

Devlet desteğinden yararlanan bal üreticisi rekolte beklentisini 10 tona çıkardı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun yüzde 55'i hibe 550 kovan desteğinden yararlanan Sivaslı üretici, eşi ve çocuklarıyla köyünde bal üretiyor - Bal üreticisi Hakkı Doğan: - "Bu sevda, bu aşk bende hiç bitmedi, gittikçe de artıyor. Kışın Sivas'tayım ama arılarıma kavuşmak için baharın ve yazın gelmesini dört gözle bekliyorum"

Yurthaber

Çorum'da arıcılar son yıllarda yaygınlaşan çörek otu balından memnun

Çorum Bal Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Kahriman: - "Çörek otu balı için kendi markamızı oluşturup coğrafi işaret tescilini de alarak ihracat yapmayı hedefliyoruz"

Yurthaber

Batman'da 396 arıcıya 67 ton şeker dağıtıldı

Batman'da 396 arıcıya 67 ton şeker dağıtıldı

Yurthaber

Dededen toruna 3 kuşak arıcıların bal yolculuğu tamamlandı

Yalova'daki ormanlarda kestane balı üretiminin ardından Tekirdağ'a gelen dededen toruna 3 kuşak arıcılar, burada da ayçiçeği balı ürettikten sonra memleketlerine döndü - Arıcı Hakan Gündüz: -"Arı grubumuz kalabalık olduğu için Eskişehir, Ankara ve Çankırı'ya arılarımızı taşıyoruz. Mevsimi takip ettiğimiz için ayçiçeğine de gidiyoruz. Eylül ayı gibi çam bölgelerinde çalışıyoruz"

Yurthaber

Bu iş dede mesleği dedi, saldırıya uğrayınca koşarak kaçtı: Beni yiyorlar

Erzurum’da "Bu iş dede mesleği" diyerek arı dolu peteği eline aldı, ancak kızgın arıların saldırısına uğrayınca da olduğu yerden hızla kaçtı. ‘Beni yiyorlar’ diyerek koşan vatandaşın arılarla imtihanı izleyenleri güldürdü.

Haber

Ağrılı 12 yaşındaki Abdulsamet arıcılığı çekirdekten öğreniyor

Abdulsamet Turgut, gelecekte yapmak istediği baba mesleği arıcılığı öğrenmek için yaz tatilinde vaktinin çoğunu kovanların arasında geçiriyor - Baba Murat Turgut: - "Oğlum arıcılığı çok seviyor. İnşallah ileride hem okuyarak hem de tekniğini öğrenerek iyi bir arıcı olur. Arıdan çekinmiyor, önemli şey de arıdan korkmamaktır"

Yurthaber

Şile Arıcılık Merkezi törenle hizmete açıldı

Şile Arıcılık Merkezi törenle hizmete açıldı

Yurthaber

Tarım, ormancılık ve arıcılık bal ormanında buluştu

BM Gıda ve Tarım Örgütü ile Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında Konya ve Karaman'da kurulan bal ormanlarıyla hem üretim arttı hem de yöre halkına istihdam sağlandı - Ormancılık ve Mera Uzmanı Mehmet Demir: - "Bal ormanlarına dikilen meyveli türler, yaban hayatı ve özellikle kuşlar için beslenme ve barınma imkanı sunuyor, biyolojik çeşitliliğe katkıda bulunuyor, türlerin tıbbi aromatik özelliklere sahip olması sayesinde ayrıca bir ek gelir kaynağı sağlanıyor ve karbon bağlama fonksiyonuyla da iklim değişikliğiyle mücadeleye destek olunuyor"

Yurthaber

Artvin'de Sağlıklı Arı Yetiştiriciliği ve Arı Ürünleri konferansı yapıldı

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu: - "Bizim acilen balımızın, propolisimizin, polenimizin, arı sütümüzün analizini yapıp 'bunların en kalitelisi bizde' diye belgesiyle pazara sunmamız gerekiyor"

Yurthaber

Bartın'da sel afetinde zarar gören 37 arıcı aileye kovan dağıtıldı

Bartın'da sel afetinde zarar gören 37 arıcı aileye kovan dağıtıldı

Yurthaber

Bilecikli arıcı kaliteli bal üretmek için 22 yıldır kovanlarını taşıyor

Arıcılıkta 32 senede 500'e yakın kovana ulaşan, 2000'den bu yana Eskişehir ve Aydın'da gezgin arıcılık yapan Muammer Altay, yılda 1,5 ton bal üretiyor

Yurthaber

Muğla'nın gezgin kadın arıcıları en iyi bal için il il dolaşıyor

Gezgin arıcı Emine Çepel: - "Yıl içerisinde 5-6 bin kilometre yol yapıyoruz. Bebek bakar gibi arıları besleyip büyütüyoruz" - Çepel'in eşi Mehmet Çepel: - "Arıların kraliçesi olmazsa bal olmaz, arılar biter. Eşlerimiz de bizim kraliçemiz. Bu işi sürdürebilmemiz için eşlerimizin desteği gerekiyor"

Yurthaber

Akademik destek Bingöl balının üretim miktarını ve kalitesini artırdı

Bingöl Üniversitesi Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay: - "Merkezde son 6 yılda yürütülen çalışmalarla Bingöl, Türkiye'de bal üretim sıralamasında 28. sıradan 14. sıraya kadar ulaştı"

Yurthaber

Niğde'de arıcılara 108 ton toz şeker dağıtıldı

Niğde'de arıcılara 108 ton toz şeker dağıtıldı

Yurthaber

Batmanlı arıcılar yüksek rekolte beklentisiyle yeni sezona hazırlanıyor

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın: - "Kentte geçen yıl kuraklıktan dolayı 356 ton olan bal rekoltesinin bu yıl havanın mevsim normallerinde seyretmesi dolayısıyla 500 bin ton civarında olmasını bekliyoruz" - Arıcılık yapan Barış Doyar: - "Bütün arıcıların bu yıl iyi bir rekolte beklentisi var. Arılarda yavru gelişimi de iyi"

Yurthaber

Tarıma güç vermek için arıcılara destek çağrısı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin: - "Tarım ülkesinde mutlak surette arıcılık olmalıdır. Eğer tarıma güç verecekseniz, ayçiçeğine, pamuğa, şeftaliye, elmaya güç vermek istiyorsanız mutlaka arıya güç veriniz" - "Arılar ürettikleri ürünlerin 15 katı ekonomik değeri tozlaşmayla sağlar. Ayrıca doğada biyoçeşitliliğin korunmasına yardımcı olur"

Yurthaber

Hobisini kazanca dönüştüren girişimci yılda 7 ton bal üretiyor

Memleketi Samsun'un Terme ilçesinde tuhafiyecilik yaparken hobi amaçlı 5 kovanla arıcılığa başlayan Yücel Toraman, endemik bitki örtüsü ve yüksek rakımı nedeniyle tercih ettiği Sivas'taki bir köyde 17 yıldır bal üretiyor - Yücel Toraman: - "Bu köye 180 kovanla gelmiştik, 400 kovana kadar yükselttik"

Yurthaber

Memurluktan vazgeçip arıcılığa başladı, şimdi 6 kişiye istihdam sağlıyor

İzmir'de sağlık memuru olarak görev yapan anne Aslıhan Özşahin, çocuğunun sağlık sorunlarını engelleyemeyince doğal bal üretmeye başladı. Çocuğuna doğal bal yedirmek için 2 kovanla başladığı arıcılıkta zamanla kendini geliştiren anne 450 kovana ulaşarak, ciddi bir başarı hikayesine imza attı. Artan talebi karşılamak için memurluğu bırakan girişimci anne, şimdi genç kızları arıcılık sektörüne kazandırmak için kolları sıvadı. Özşahin, yanına aldığı 6 genç kıza arıcılık öğretiyor.

Haber

Emekli öğretmen profesyonel arıcı olmak için 60'ında üniversiteyi kazandı

Emekli olduktan sonra köyüne dönen ve Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Arıcılık Programına giren Süreyya Nişli, gelecek nesillere sağlıklı ballar üretmek istiyor - Süreyya Nişli: - "Güzel şeyler öğreneceğimi düşünüyorum. Yeniden ilkokula başlar gibiyim ve başarılı olmak istiyorum" - DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu: - "Süreyya Hanım'ın burada olmasından dolayı çok mutluyuz. Buradan mezun olduğunda profesyonel bir arıcı olacak ve gelecek nesillere doğru arıcılığı öğretecek"

Yurthaber

Şanlıurfa'nın bal üretimi TKDK desteğiyle artıyor

Şanlıurfa Arıcılar Birliği Başkanı Kenan Kaya: - "Eskiden üreticilerimizin kimisi 30, kimisi 50, kimisi ise 60 koloni ile bal üretirken TKDK desteğiyle 300-450 koloni arı sahibi oldular. Bu sayede şu anda 80 bin koloniye ulaşarak bal üretimini 2 bin 100 tonun üzerine çıkardık" - TKDK İl Koordinatörü Sadık Yetim: - "Şanlıurfa'da şu ana kadar 49 arıcımızı desteklemiş bulunuyoruz. Bu arıcılarımıza yaklaşık 15 bin kovan desteğinde bulunduk, böylece kentimizin bal üretiminin yaklaşık yüzde 25'ine katkıda bulunmuş durumdayız"

Yurthaber

Devlet baba desteğiyle iş kurup köyüne döndü

Sivas'ta 18 yıl inşaat işlerinde çalıştıktan sonra baba ocağı Beypınar köyüne yerleşen 39 yaşındaki Yahya Biçer, Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanarak başladığı arıcılıkta kovan sayısını 5 yılda 40'tan 180'e yükseltti - Yahya Biçer: - "Devletimizin o kadar çok projesi var ki köyüne dönmek isteyen her türlü dönebilir. Kanatlı hayvanlardan tutun büyükbaşa, yem bitkilerine kadar ne iş yapmak istiyorsanız devletimizin olanakları çok"

Yurthaber

2 çocuk annesi ‘Ben yaparım dedi’ ve yaptı

Elazığ’da aile ekonomisine katkı amacıyla devletten destek alan 2 çocuk annesi Hacire Saylan, arıcılığa başladı. İlk olarak 30 kovan ile başlayan girişimci kadın, kısa süre içerisinde bunu iki katına çıkarmayı başardı. Genç kadın, hedefinin ilerleyen zamanlarda arı sütü işine girmek olduğunu aktardı.

Finans

Pembe tulumlu arıcı, ürettiği organik balı kendi markasıyla satıyor

Mersin'de arıcılık yapan 43 yaşındaki İlknur Çakmak, zengin floraya sahip bölgelere kurduğu 400 kovanıyla geleneksel arıcılık mesleğini sürdürüyor - Arıcı İlknur Çakmak: - "Doğru ürün üretiyorum. Ürettiğim ürünleri doğru kullandırtmak adına hedeflerim var. Kendimin ve çocuklarımın yemediği bir şeyi başkasına yedirmeyeceğime dair kendime söz vermiştim"

Yurthaber

Çince'den çeviri yaparak öğreniyorlar, kilosu 10 bin lira!

Arıcılıkla uğraşan Hüseyin Diner, son yıllarda başladığı arı sütü üretimi ile bu alanda ülke genelindeki az üreticilerden biri olurken, üretim alanını genişletmeyi hedefliyor. Diner, "Üniversiteler ve devlet bu işe el atarsa hem üretim çoğalır, hem de ürettiğimiz sütün kotası artar" diye konuştu.

Finans

Hatay'da devlet desteğiyle arıcılığa başlayan kadının hedefi ihracata yönelmek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan destek alan 3 çocuk annesi Güler Balcı, 150 kovan arıdan 2 ton bal bekliyor - Balcı: - "Avrupa standartlarına uygun, organik ve hijyenik ürünlerle ihracat yapabilmeyi hedefliyoruz"

Yurthaber

Bulgaristan'dan memleketine dönüp başladığı arıcılıkta, kovan sayısını iki yılda 30'dan 250'ye çıkardı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde baba mesleği arıcılıkla uğraşan 31 yaşındaki Yavuz Dönmez: - "Sabah ilk uyandığımda arılarımın yanına gidiyorum. Arılarım beni tanıyor. Aramızda güzel bir bağ var. Arılarla uğraşmak bana huzur veriyor"

Yurthaber
OSZAR »